Teknoloji

KVKK’dan onay: Google yurt dışına “veri aktarabilecek”!

Kişisel Veriler Kurumu Konseyi (KVKK), Google Reklam ve Pazarlama Limited Şirketi’nin başvurusu üzerine şirketin yurt dışına veri aktarımına şartlı olarak izin verdi. KVKK’dan yapılan açıklamaya göre Google, kişisel bilgilerin yurt dışına aktarılması taahhüdü için kuruma başvuruda bulundu.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında başvuruyu pahalı hale getiren kurul, söz konusu veri aktarımına izin verdi. Duyuruda, “Söz konusu başvuruya istinaden ülkemizden yapılacak kişisel verilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde mukim Google LLC ve İrlanda’da mukim Google Ireland Limited’e aktarılmasına Kurul tarafından izin verilmiştir.‘ kullanılmış.

Ayrıca KVKK tarafından daha önce 6 adet veri aktarım taahhüdüne izin verildiği duyurusunda, “Google Reklam ve Pazarlama Limited Şirketi’nin başvurusu, kurul tarafından yetkilendirilen 7. veri aktarım taahhüdüdür” bilgiler yer aldı. 6 şirketin isimleri ise gizlilik nedeniyle kamuoyuna açıklanmadı.

GOOGLE’IN UYGULAMASI YASALARA TABİ OLACAK

KVKK’nın Google’a imzaladığı taahhütte, verilerin yurt dışına hangi amaçlarla aktarılabileceğine ilişkin şartlar da yer aldı. Buna göre Google, işlediği kişisel verileri 6698 sayılı Kanun hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamayacak veya işleme amacı dışında kullanamayacaktır.

Ayrıca aktarılan kişisel verilerin hukuka aykırı olarak başkaları tarafından elde edilmesi halinde bu durumun Google tarafından en kısa sürede KVKK’ya bildirilmesi gerekecektir. Sözleşmede belirtilen kararlara aykırılık halinde veri aktarım izni askıya alınabilir.

torulhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu